In den beginne…

Schrijf Proces Begin Blog

Als de bliksem kwam een flits van inspiratie, en weg was mijn creatieve constipatie.

 

De eerste zin moet pakken, zeggen ze. Begin het verhaal in de actie, zeggen ze. Ik heb wekenlang geschreven, geschrapt, herschreven en ben gekapt. Maar nu denk ik, is een blog zoveel anders dan een verhaal? Vergeet de uiteenzetting van het hoe en waarom. Actie.

 

‘Als je droomt over een ring dan moet je een ring kopen,’ zegt Patrick. Ik weet niet of dat een Surinaamse regel is, maar ik sla het op voor toekomstige referentie. Ik vergeet te vragen of het ontwerp in mijn droom bindend is. Zie je, ik heb altijd al een ring met een mattenklopper willen hebben, maar ik heb er nooit over gedroomd.

 

De mattenklopper, oftewel de Dagi knoop, speelt een rol in mijn korte verhaal Een Enkele Aanraking. Ik had er bijna de tag Urban Fantasy aan gehangen, maar na wat uitzoekwerk blijkt dat niet te kloppen. Het is Magisch Realisme. Wat eigenlijk nog cooler klinkt ook. Dat roept bij mij beelden op van een 19e eeuws toneelstuk waarbij houten panelen in de vorm van golven heen en weer bewegen om de woeste baren uit te beelden. 

 

*jazz hands* ‘Magic.

Hamonshu Golven Japanse Kunst Blog
Hamonshū vol.2, Mori Yūzan, 1903

We zijn niet getrouwd, het fantastische genre en ik, het is meer een open relatie waarin we met wederzijdse toestemming buiten de deur eten. Deze dagen hou ik me vooral bezig met het proeven van verschillende genres om mijn pallet te verbreden. De pennenvruchten zal ik hier delen, dus nyan switi!

 

Jezzen

meer leesvoer:

Twee Olifanten

Enkele jaren geleden heb ik het complete kunstenaarsarsenaal van mijn vader gekregen.

Voornemens

Dit jaar ga ik twintig boeken lezen, heb ik mezelf voorgenomen. Ik zit nu op veertien, dus ik heb nog drie maanden voor zes boeken.

Rien Ne Va Plus

Soms voelt het goed om gedeprimeerd te zijn. Als tiener was het een scheur in het tijd-ruimte-continuüm, een zwart gat dat me opslokte. Nu is de duisternis een oude vriend die me inspiratie geeft.

Kruisbestuiving

Veel van mijn weekends staan in het teken van slachtpartijen. Wat prima is zolang je niet aan de ontvangende kant staat.